Pretraživanje

Što može učiniti ultrasonic homogenizator?

Date:Dec 06, 2017


Što može učiniti ultrasonic homogenizator?


Ultrazvučni homogenizator široko se koristi u ultrazvučnom raspršivanju i deagljanju, ultrazvučnoj emulgiji, ultrazvučnoj disintegraciji stanica, ultrazvučnoj ekstrakciji stanica itd.


ultrasonic homogenizer from TOPTION INSTRUMENT.jpg


ultrasonic homogenizer operation panel .png


1. Ultrazvučno raspršivanje i deaglomeriranje:


Raspršivanje i deaglomeriranje krutih tvari u tekućine važna je primjena ultrazvučnih uređaja. Ultrazvučna kavitacija stvara velike sile smicanja koje razbijaju aglomerate čestica u jednu disperziranu česticu.


2. ultrazvučna emulzija:


Emulzije su disperzije dviju ili više tekućina koje se ne mogu miješati. Visoko intenzivna ultrazvuka opskrbljuje snagu koja je potrebna za disperziranje tekuće faze (disperzna faza) u malim kapljicama u drugoj fazi (kontinuirana faza). U disperzivnoj zoni implodirajući kavitacijski mjehurići uzrokuju intenzivne udarne valove u okolnoj tekućini i dovode do stvaranja tekućih mlazova velike tekućinske brzine.


3. Ultrazvučna disintegracija stanica:


Taj se efekt može koristiti za fermentaciju, probavu i druge procese pretvorbe organske tvari. Nakon mljevenja i brušenja, ultrasonication čini više unutarstaničnog materijala, npr. Škroba, kao i ostataka stanične stijenke dostupnim enzimima koji pretvaraju škrob u šećere.


4. Ultrazvučna ekstrakcija stanica:


Ekstrakcija enzima i proteina pohranjenih u stanicama i subcelularnim česticama je učinkovita primjena visokog intenziteta ultrazvuka, jer se ekstrakcija organskih spojeva sadržanih u tijelu biljaka i sjemena pomoću otapala može značajno poboljšati. Ultrazvuk ima potencijalnu korist u ekstrakciji i izolaciji novih potencijalno bioaktivnih komponenata, npr. Od neiskorištenih.


Više laboratorijskih ultrazvučnih instrumenata molimo kontaktirajte info@toptionlab.com dobiti profesionalni ultrazvučni homogenizator konzultacije.


Par: 100L rotacijski isparivač Novi dizajn, Lab Rotavapor dobavljač

Sljedeći: Gdje prilagoditi stacionarni Lyophilizer?