Pretraživanje

Kako zamrznuti suhe voće kod kuće? Saznajte za proces zamrzavanja sušenja s TOPTION inženjerom

Date:Jun 08, 2017

Kako zamrznuti suhe voće kod kuće? Saznajte za proces zamrzavanja sušenja s TOPTION inženjerom

vacuum freeze drying machine.jpg

Kao što svi znamo, postupak sušenja liofilizacijom postaje sve popularniji u industriji hrane, voća i povrća, jer su robe lakše za dugotrajno očuvanje nakon prerade zamrzavanjem, mogu se vratiti u prvobitno stanje i održavati svoje kemijske i biološke Obilježja nakon navodnjavanja.

Onda kako zamrzavamo suho voće kod kuće?

vacuum freeze drying strawberry.jpg

1. Odaberite vrstu hrane koju želite zamrzavati, hrana koja je bogata velikom količinom vode najprikladnija je za sušenje smrzavanjem. Njihovi sastojci će se zadržati nakon obrade, te hrana može zadržati vrlo dobro.

2. Isperite hranu dok ne budete sigurni, da biste hranu uklonili u male komadiće, poput jabuke, krumpira i drugih voća i povrća na kriške, tako da je lako ukloniti vlagu u hrani.

3. Stavite hranu na ploče ili ladice vakuum smrzavača. Distribuirano mjesto, čine ih manje intenzivnim.

vacuum freeze dryer (1).jpg vacuum freeze dryer (2).jpg

4. Stavite tanjure ili posude pune hrane u stroju za sušenje usisavačem, pokrijte čašicu. Ako je moguće, provjerite da nema druge hrane u liofilizatoru.

5. Tijekom procesa sušenja zamrzavanjem, vlaga u hrani će se dogoditi sublimacijom, sve vode hrane će biti uklonjena. Nakon završetka, samo trebate staviti zamrznutu sušenu hranu u vreću za pohranu ili zapečaćenoj posudi.

vacuum freeze drying fruit.jpg

ISO CE certification.jpg

Više stroja za sušenje usisavanja vakuumom prilagodite prema vašim stvarnim potrebama, pozovite kontakta TOPTION inženjer info@toptionlab.com kako biste saznali više.


Par: Stakleni kemijski reaktor Novi prilagodba, dizajn džepnog reaktora

Sljedeći: TOPTION Laboratory Rotary Evaporator Novi dizajn, rotacijski isparivač za prodaju