Pretraživanje

Kako se Rotavap radi za uklanjanje otapala

Date:May 11, 2016

Rotavap se također naziva rotirajući isparivač,vakuum okretni isparivači,rotavapor ili rotirajući isparivač, itd. Rotavap je kemijski laboratorij instrumenta za uklanjanje otapala iz svoje uzorke od isparavanja.

Kao prednost većina visoko učinkovite i blagi,rotirajući isparivačtakođer naširoko koristi u molekularnoj kuhanje za pripremu destilata i ekstrakti, moderne organskog laboratorija, odvojiti "niske vrije" otapala kao što su n-heksan ili etil acetat, itd.

Za i postavljanje rotirajući isparivač, glavni sadrži vodu / ulje kupka, rotacijski boca, prikupljanje boca, kondenzator, vakuum pumpa, hlađenje cirkulaciju uređaj, ako je kapacitet više od 10 L, trebamo opremiti protiv eksplozije sustava, itd.

Cijeli radni proces rotavap je vrlo jednostavan:

1. nakon povezivanja s vakuum pumpom, cijelu rotirajući isparivač će doći u stanje negativnog tlaka, istraživanja uzoraka (tekuća faza) će sisati u rotacijskim boca, nakon završiti materijala punjenja,rotirajući isparivač iz rotirajući stalnom brzinom.

2. ispod vode kupaonica / ulje kupelj funkcija, pojavljuju se tanki film na zidu rotirajući kivetu, isparavanje para kroz kondenzator završiti condenseration, i uklonjeno otapalo će biti prikupljeni u zbirci u: lažno.

3. hlađenje cirkulaciju uređaj je availbale za rotirajući isparivač.

Ovi opisi su jednostavan radni proces rotirajući isparivač, pomoći da shvatite kako rotacijski isparivača završiti remolving otapala iz uzoraka, i zašto su potrebni vakuum pumpa i circulationg uređaj? Ali različite rotirajući isparivač će vam različite isparavanje efekt.

Tako da rezultat brzina isparavanja je regulirano koji čimbenici? Ova pitanja morate znati:

1. grijanje kada je temperatura.

2. veličine bocu i zbirka boca.

3. podtlakom.

4. brzine vrtnje.

Visoko efikasan isparavanje pod matrial boiling bodova, konačno učiniti vašeg istraživanja više precizan i učinkovit, tako da ako radite u kemijski laboratorij, molekularne kuhanje za pripremu destilata i ekstrakta, moderne organskog laboratorija, itd. Dobrodošli komunicirati s TOPTION, osiguravamo 24h/7 dana u odgovoriti na tvoj bilo koji rotirajući isparivač pitanja ( info@toptionlab.com).

Par: Brisanje filma isparivača radi princip

Sljedeći: Kada se koristi destilacija kratka staza